Wellness

Selvpleje – derfor er det vigtigt!

Selvpleje er en vigtig praksis, der hjælper dig med at tage vare på dit fysiske og mentale velvære. Det er en måde at tage ansvar for dit eget liv og din egen lykke på.

Når du tager dig tid til at pleje dig selv, kan du reducere stress og angst, øge din selvtillid og forbedre dit humør.

Selvpleje kan også hjælpe dig med at opretholde sunde relationer med andre mennesker, da det giver dig mulighed for at være mere til stede og engageret i dine interaktioner med andre.

tips til selvpleje

Kort fortalt om de 8 eksempler på selvpleje

  • For lidt søvn giver problemer med at fokusere, tænke klart og svækker din krop. Derfor er det vigtigt at få en god nats søvn.
  • Et varmt bad er med til at få dine muskler til at slappe af og forbedre din blodcirkulation.
  • Du vil altid blive glad af at få noget, som du elsker, hvad end det er din livret eller en kop af din yndlings te.
  • Læsning forbedre din hukommelse og så har man fundet ud af, at det er lige så effektivt afstressende som yoga. Det kan du læse mere om her.
  • Alle former for bevægelse støtter og gavner dine muskler, led, sener og nervesystem. Det gælder al bevægelse, både ved hård træning, en gåtur eller om det er bevægelserne du udfører under rengøring.
  • Mennesker er sociale, men tit har vi for travlt til at huske at kontakte både venner og familie. Nogle gange skal der blot en sms til at føle sig mindre ensom og derved øge din velvære.
  • Fysisk afhjælper massage spændinger, der f.eks. kan give hovedpine og ondt i lænden. Psykisk er massage bl.a. godt imod hudsult, der kan give depression som nedsætter immunforsvaret.
  • Din vejrtrækning er med til at påvirke det nervesystem, som styre hvor meget stresshormon kroppen producere. Dybe rolige vejrtrækninger beroligere dig og dit nervesystem.

Massage har mange gode fordele både for dit fysiske og psykiske heldbred. Derfor er massage en vigtig brik, når vi taler om selvpleje! Og det kan jeg hjælpe dig med! Book en tid her eller ring til mig på tlf.: 60 61 74 37 og så tager vi en snak om, hvad du og din krop har brug for, at jeg hjælper dig med.

Ønsker du at arbejde mere med den mentale del af din selvpleje, kan jeg varmt anbefale, at du fører en taknemlighedsjournal(sponsoreret indhold) som arbejder med at etablere en positiv tankegang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *